Pogoji poslovanja

ODPOŠILJANJE:

SLOVENIJA: stroški pakiranja in pošiljanja: 3,5€

pri naročilu v vrednosti 60€ ali več možnost brezplačne dostave

TUJINA: stroški pakiranja in pošiljanja: 15€

pri naročilu v vrednosti 120€ ali več možnost brezplačne dostave

Promocije brezplačne dostave veljajo le za območje Slovenije, razen če je obrazloženo drugače.
Promocijski kuponi/boni/ugodnosti veljajo za vrednost nakupa brez stroškov dostave in pakiranja.

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Lastnik spletne trgovine Zasciten.si je Visus d.o.o. (v nadaljevanju ponudnik).

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Zasciten.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Z uporabo spletne strani izrazite svoje strinjanje s spodaj navedenimi pogoji. Če se s pogoji ne strinjate, vas prosimo, da zapustite strani spletne trgovine Zasciten.si. Trgovina Visus d.o.o. si pridržuje pravico do spremembe pogojev na spletni strani trgovine Zasciten.si kadarkoli, brez predhodnega obvestila.

Načini plačila

V spletni prodajalni Zasciten.si ponudnik omogoča nekatere ali vse naslednje načine plačila:

– z gotovino ob prevzemu

– plačilo po predračunu

– s kreditno kartico

Plačilo z gotovino ob prevzemu

Plačilo opravite ob dostavi pošiljke. Pri plačilu s posebno položnico se Pošti Sloveniji plača provizija v skladu s cenikom.

Pri izbiri prevzema paketa na izbranem prevzemnem mestu, plačilo z gotovino ni možno. Potrebno je plačilo v naprej.

Plačilo preko spletne banke oz. plačilo po predračunu

Če želite izbrano naročilo poravnati preko spletne banke, znesek nakažete na naš transakcijski račun IBAN SI56 600 0000 00346 749 (LON d.d.)

Plačilo s kreditno kartico

Če ste izbrali plačilo s kreditno kartico boste po zaključku naročila in po potrditvi zagledali:

Vnos podatkov kreditne oz. debetne kartice

-Znamka kartice (izberite ponudnika kreditne kartice)

-Številka kartice (vpišite številko kreditne kartice)

-Ime lastnika (vpišite podatke lastnika kartice)

-Datum veljavnosti – mesec/leto

-Verifikacijska stevilka (CSC/CVC številka). Pri Mastercard in Visa jo najdemo na zadnji strani kartice:

Mastercard in Visa

Dostava

Vse pošiljke bodo odposlane najkasneje v 14 dneh od prejema naročila, razen če je to drugače navedeno za posamezen artikel ali skupino artiklov.
V primeru nakupa blaga nad 60,00 € (strošek poštnine se ne upošteva) stroške pošiljanja plača ponudnik (Visus d.o.o.). V primeru nakupa pod 60,00€, stroški pakiranja in dostave znašajo 3,50€. Naročeno blago vam bo dostavila Pošta Slovenije ali GLS Slovenija. Vsako ne dostavljeno naročilo, ki se pošilja preko Pošte Slovenija, vas bo na vaši pošti čakalo še 15 dni, preden se bo vrnilo. Kupec se z nakupom strinja, da se v namen lažje in hitrejše dostave na etiketi paketa dopiše telefonska številka. V kolikor kupec ne želi izpisa številke naj nas o tem pred dostavo obvesti. V primeru prevzema paketa na paketomatu in plačila po povzetju pri dostavni službi GLS Slovenija se odkupnina lahko poravna le z bančno, debetno ali kreditno kartico. GLS Slovenia lahko ob neuspelem vročanju paket preda v Paketno trgovino ali v Paketomat. Partner GLS Paketna trgovina Petrol prejemniku paketa dodatno zaračuna storitev vročitve paketa v višini 0,45€. Plačilo z gotovino na paketomatu ni možno.

V primeru osebnega prevzema na izbranem prevzemnem mestu se zaračuna strošek priprave blaga v znesku 0,7€ (z DDV).

Za splošne pogoje GLS dostavne službe kliknite tukaj – https://gls-group.eu/SI/sl/splosni-pogoji-poslovanja

Za splošne pogoje Slovenske pošte kliknite tukaj – https://www.posta.si/zakoni-in-splosni-pogoji

Vračilo blaga

Kupec lahko kupljeno blago v roku 14 dni pošlje nazaj v naše skladišče Visus d.o.o. Ulica Nikola Tesla 17, Domžale, ali nas o tej želji obvesti po e-pošti (info@zasciten.si) v 14 dneh po prejemu blaga, brez da bi moral navesti razlog za svojo odločitev. Vrnjeni izdelki morajo biti nepoškodovani in v originalni embalaži. Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. Priložena mora biti tudi kopija računa. Kupnino vrnemo nemudoma oziroma najpozneje v 14 delovnih dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe. Visus d.o.o. lahko zadrži vračilo prejetih plačil vse do prevzema vrnjenega blaga ali vse dokler kupec ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj. Kupec (potrošnik) v zvezi z odstopom od pogodbe krije samo stroške vračila blaga. V kolikor je kupec poleg naročila prejel darilo mora pri odstopu od pogodbe vrniti tudi le tega pod enakimi pogoji kot preostalo blago.

Pakiranja v katerih je več predmetov, se smatrajo kot celota.
Npr.: P
akiranje 10 mask, se smatra kot celota, zato ni možnega vračila po kosih.

Ponudnik vrne prejeta plačila kupcu z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je ta uporabil, razen če kupec izrecno zahteva uporabo drugega plačilnega sredstva in če ponudnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

V primeru vračila artiklov paket in artikel ne smeta biti kakorkoli poškodovana. Če je pakiranje ali artikel poškodovano pomeni, da so bili artikli nošeni oz. v uporabi, zato zamenjava in vračilo denarja ni možno.

Pogoj za pridobljen kredit oz. popust je določen znesek. V kolikor vračilo artikla zniža vrednost nakupa v tej meri, da kredit oz. popust ni več upravičen, se le ta odšteje pri vračilu artikla. Primer: Vrednost nakupa je bila 60€, akcijska koda pri nakupu je bila EUR5 kar je zneslo pri plačilu 55€. V primeru da vrnete izdelke v vrednosti 20€, se kredit/popust ne upošteva več in se od tega zneska (vračila) odšteje, kajti do kredita/popusta niste več upravičeni.

Obrazec za odstop od pogodbe lahko kupec ob zahtevi pridobi po e-pošti ali ga natisne iz strani https://zasciten.si/izjava-o-odstopu-od-pogodbe/.

Blago, kupljeno pri ponudniku, uporabnik uporablja na lastno odgovornost, pri čemer mora dosledno upoštevati navodila proizvajalca za pravilno uporabo, navodila strokovnjaka in varnostne segmente artikla. Ponudnik ne odgovarja za morebitne zdravstvene težave povezane z uporabo blaga, kupljenega pri ponudniku.

Pri nakupu nad določenim zneskom oziroma po v naprej določenih pogojih na spletni strani zasciten.si našim strankam poklanjamo darilo, ki ga lahko stranka izbere v košarici ob zaključku potrditve naročila. Opozarjamo, da darila (napačno izbrana velikost, barva, itd. ne menjamo razen v primeru, ko je prišlo do napake z naše strani.

Želite vrniti blago po več kot 14 dneh od nakupa?

V skladu s pogoji poslovanja in izpolnjenimi dodatnimi pogoji vračilo po več kot 14 dneh NI možno.

Artikle pošljite na naslov Visus d.o.o., Ulica Nikola Tesla 17, 1230 Domžale.

Opozorilo: Stroške poštnine vračila izdelka krije kupec.

Garancija

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na računu ali garancijskem listu. Garancija se lahko uveljavlja ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski rok je naveden na garancijskem listu ali na računu.

Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije.

Seznanitev z odgovornostjo podjetja za stvarne napake

Zakon o varstvu potrošnikov (ZvPot) določa, da mora prodajalec

(Visus d.o.o.) potrošniku izročiti blago v skladu s pogodbo. Prodajalec odgovarja za stvarne napake svoje izpolnitve.

Napaka je stvarna (37. Člen ZvPot):

1.če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;

2.če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;

3.če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;

4.če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Primernost blaga za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli prodajalčevih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem. Za odgovornost za stvarne napake se uporabljajo določbe zakona, ki ureja obligacijska razmerja, če ta zakon ne določa drugače.

Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:

• odpravi napako na blagu ali

• vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali

• blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom (če je to mogoče) ali

• vrne plačani znesek.

Pravico do uveljavljanja stvarnih napak natančneje ureja Zakon o varstvu potrošnikov (ZvPot).

Cene

Vse cene v spletni trgovini zasciten.si so navedene v EUR (€) in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). Kljub zagotavljanju ažurnosti in točnosti podatkov, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. Ker kupcu želimo zagotoviti kar se da najugodnejšo ceno je lahko cenik, objavljen na spletni strani drugačen od trenutnega in se lahko spreminja tudi večkrat dnevno.

Za večja naročila je lahko generirana enkratna ponudba z drugačnimi cenami in popusti. Pri takšnih ponudbah se dodatni popusti in storitve (npr. CashBack) ne upoštevajo.

Opomba:

Odlična cena

Oznaka odlična CENA pomeni ugodno ceno izdelka na ozemlju Republike Slovenije. V kolikor boste na slovenskem tržišču za enak proizvod pri konkurentih našli nižjo ceno, od naše odlične cene nas prosim kontaktirajte in bomo odstranili ikono odlična CENA ali znižali ceno proizvoda v kolikor bo to mogoče.

Akcija

Oznaka Akcija pomeni, da je cena izdelka trenutno manjša od redne cene.

Zarovanje osebnih podatkov

Visus d.o.o. spoštuje vašo pravico do zasebnosti in stremi h najvišji stopnji varstva vaših osebnih podatkov. Zato smo pri nudenju naših storitev preko te spletne strani zavezani k delovanju v skladu z zakoni in predpisi, ki opredeljujejo varovanje osebnih podatkov, zlasti v skladu z vsakokrat veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov, Zakonom o elektronskih komunikacijah ter Splošno uredbo EU o varstvu podatkov.

Podjetje se zavezuje, da bodo zbrani osebni podatki, ki jih boste posredovali preko spletne strani, uporabljeni v skladu s to Izjavo o varstvu osebnih podatkov, da vaših osebnih podatkov ne bo prodajalo, posojalo ali kakorkoli drugače posredovalo tretjim osebam, razen v zakonsko določenih primerih.

Varovanje osebnih podatkov

Izjava o zasebnosti in varstvo osebnih podatkov

To Izjavo o zasebnosti izjavlja Visus d.o.o, Ulica Nikola Tesla 17, 1230 Domžale

1. UVOD

Z dostopom ali z uporabo spletne strani se strinjate s predmetno Izjavo o zasebnosti in Pogoji poslovanja. Če se s tem ne strinjate, zapustite Spletno stran in prenehajte z uporabo Spletne strani. Če imate kakršnakoli vprašanja glede uporabe Spletne strani, se obrnite na nas preko email naslova: info@zasciten.si.

Definicije

„Podjetje“ Visus d.o.o., Ulica Nikola Tesla 17, 1230 Domžale, Slovenija;

„Spletna stran“ pomeni spletno stran, ki se nahaja na www.zasciten.si katero koli drugo povezavo, ki bi jo nadomestila;

„Vi“ pomeni uporabnika Spletne strani in/ali Spletne trgovine;

„Uporabnik“ pomeni uporabnika Spletne strani in/ali Spletne trgovine ne glede na spol;

„Piškotki“ so majhne tekstovne datoteke, ki se ob obisku naše Spletne strani namestijo na trdi disk Vašega računalnika in omogočajo zbiranje podatkov o vaših aktivnostih na Spletni strani in identifikacijo vašega računalnika;

„Osebni podatki“ pomeni podatke, ki ste jih posredovali Vi, kakor tudi vse informacije v zvezi z Vašim obnašanjem na Spletni strani.

2. VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Visus d.o.o. spoštuje vašo pravico do zasebnosti in stremi h najvišji stopnji varstva vaših osebnih podatkov. Zato smo pri nudenju naših storitev preko te spletne strani zavezani k delovanju v skladu z zakoni in predpisi, ki opredeljujejo varovanje osebnih podatkov, zlasti v skladu z vsakokrat veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov, Zakonom o elektronskih komunikacijah ter Splošno uredbo EU o varstvu podatkov. Namen te Izjave o varstvu osebnih podatkov je, da vas seznanimo s tem, za katere namene bodo vaši osebni podatki pridobljeni in kako se bodo uporabljali ter kakšne so vaše pravice v zvezi s podatki, ki jih hranimo o vas, in kako jih uveljavljati.

Podjetje se zavezuje, da bodo zbrani osebni podatki, ki jih boste posredovali preko spletne strani, uporabljeni v skladu s to Izjavo o varstvu osebnih podatkov, da vaših osebnih podatkov ne bo prodajalo, posojalo ali kakorkoli drugače posredovalo tretjim osebam, razen v zakonsko določenih primerih.

Osebni podatki

Podjetje Visus d.o.o. bo osebne podatke uporabilo izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov, vse v zvezi z naročilom) in ostalo, povezano z naročilom in potrebno komunikacijo.

Namen obdelave podatkov in vrste osebnih podatkov

Vsi osebni podatki, ki nam jih posredujete, bodo obravnavani zaupno in bodo uporabljeni zgolj v namene, za katere so bili posredovani. Če bo nastala potreba po nadaljnji obdelavi vaših podatkov za drug namen, vas bomo predhodno kontaktirali in zaprosili za vaše soglasje.

Ostala uporaba osebnih podatkov lahko vključuje tudi:

– Google Analytics software provider – Google Inc.,

– E-mail (Mailkit) in SMS komunikacija (Jedan d.o.o.),

– Računovodski servis (samo podatki, ki so v skladu z zakonom)

– Banke (podatke o vaših naročilih/plačilih s strani bank).

– Dostavna služba (samo podatki potrebni za potrebe dostave):

Pošta Slovenije:

Pošta Slovenije d. o. o. osebne podatke, ki jih prejme v pogodbeno obdelavo v okviru poštnih storitev varuje skladno z določili uredbe EU št. 2016/679. Podatki se od strank prenesejo v kodirani obliki, v informacijskem sistemu Pošte Slovenije d. o. o. pa do njih dostopajo samo pooblaščene osebe. Podatki naslovnikov na pošiljkah, so tako kot pošiljke v času transporta in dostave pod nadzorom, na lokacijah Pošte Slovenije so v posebej varovanem območju, kjer je dostop nepooblaščenim prepovedan. Varovana območja so pokrita tudi z videonadzorom.

Pošta Slovenije d. o. o. kot obdelovalec, posredovane podatke (naslovnika) uporablja izključno za namen dostave poštnih pošiljk in v skladu z Zakonom o poštnih storitvah.

Dodatne informacije glede GDPR so na voljo na spletni strani Pošte Slovenija >>> https://www.posta.si/…nih-podatkov

GLS General Logistics Systems, logistične storitve,d.o.o.:

Izjavo GLS Slovenija o skladnosti upravljanja z osebnimi podatki lahko najdete tukaj >>> https://goo.gl/PTqMMW

Obisk spletne strani

Ob vsakem obisku spletne strani www.zasciten.si se na spletnem strežniku avtomatsko shranjuje dnevniška datoteka spletnega strežnika (npr. IP številka – številka, ki identificira posamezen računalnik oz. drugo napravo na spletu; verzija brskalnika, čas obiska in podobno). Te podatke obdelujemo z namenom vodenja statistike obiskov na naši spletni strani.

Visus d.o.o. tako zbranih podatkov ne obdeluje posebej in jih ne povezuje z drugimi podatki.

Nakup izdelkov preko spleta Preko naše spletne strani lahko kupite izdelek ali pošljete povpraševanje. V ta namen Visus d.o.o. od vas zbira naslednje podatke, ki jih posredujete na prostovoljen način:

ime in priimek ali naziv,

e-naslov,

primarni naslov in naslov za dostavo,

telefonska številka,

podatke o vsebini vašega povpraševanja.

Vsi podatki, ki so zbrani preko te spletne strani ali so kako drugače sporočeni Visus d.o.o., se zbirajo z namenom opravljanja osnovne dejavnosti Visus d.o.o. in se uporabljajo za potrebe izvedbe in dostave naročila. Ker je obdelava teh informacij nujna za izvedbo same storitve, se obdelava teh podatkov lahko vrši že na podlagi dejstva, da z nami vstopate v pogodbeno razmerje. Če nam teh podatkov ne želite posredovati, vam ne moremo poslati ponudbe ali z vami skleniti pogodbe.

Prijava na e-mail novice

Na naši spletni strani in ob prijavi v sistem v prodajalni se lahko naročite tudi na prejemanje obvestil in informacij o naših storitvah in dejavnostih. V ta namen vas lahko Visus d.o.o. preko elektronske pošte ali telefona obvešča o novostih iz svoje ponudbe storitev, o morebitnih akcijah ali o nagradnih igrah, ki so neposredno vezane na Visus d.o.o. ali njene storitve. O novostih vas bomo predvidoma obveščali dvakrat tedensko.

Ti podatki se obdelujejo na podlagi vašega soglasja, pri čemer lahko soglasje za prejemanje oglasnih sporočil kadarkoli prekličete.

Če obvestil o novicah po elektronski pošti ne želite več prejemati, se lahko odjavite z uporabo povezave za avtomatsko odjavo v vsakokratni elektronski novici, ali nam pošljete elektronsko sporočilo z vsebino “ODJAVA“ na elektronski naslov: info@zasciten.si. Če ne želite več prejemati obvestil po telefonu, nam to lahko javite na telefonsko številko: 05 99 33 993 ali 051 422 049

Sodelovanje pri nagradnih igrah

V primeru nagradnih iger oziroma spletnih akcij se javno objavita tako ime kakor tudi priimek tekmovalcev oziroma zmagovalcev.

Soglasje k hrambi, obdelavi in posredovanju osebnih podatkov pri sodelovanju pri nagradnih igrah in prijavo na e-novice, uporabnik dovoljuje podjetju Visus d.o.o. obdelovanje in hranjenje posredovanih osebnih podatkov, skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

S podanim soglasjem uporabnik dovoljuje podjetju Visus d.o.o., da kot upravljavec zbirke osebnih podatkov obdeluje zbrane osebne podatke za namene vzorčenja, anketiranja in statistične obdelave podatkov, za ugotavljanje uporabe storitev, prilagajanje ponudbe in segmentacije, za raziskave trga, obveščanje o ponudbi, novostih in ugodnostih, za pošiljanje e-novic in drugega oglasnega gradiva, obveščanju uporabnikov o storitvah spletnega centra www.zasciten.si in podjetja Visus d.o.o., ter povezanih oseb in za druge oblike uporabe posredovanih podatkov, v katere uporabnik spletne strani posebej privoli.

Zbrani podatki ne bodo posredovani tretjim osebam.

Nastavitve osebnih podatkov lahko uporabnik kadarkoli spreminja pod zavihkom “Profil uporabnika – Urejanje podatkov” na spletni strani www.zasciten.si.

Piškotki

Naša spletna trgovina uporablja piškotke, zato, da stran bolje deluje. Piškotki so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik, tako vas lahko prepoznamo, ko se vrnete na našo stran. Podatkov, zbranih s pomočjo piškotkov ne posredujemo tretjim osebam, služijo le za pravilno delovanje spletne trgovine.

Piškotki omogočajo uporabnikom spletne strani ZASCITEN.SI čim bolj personalizirano izkušnjo. Piškotke lahko z določenimi nastavitvami brišemo, izključujemo oziroma jih pogojno uporabljamo. V osnovi so brskalniki nastavljeni tako, da piškotke sprejemajo, zavračajo pa nastavljanje piškotkov, ki ne izvirajo iz področja zapisanega v naslovni vrstici.

Spletna stran ZASCITEN.SI ne uporablja sledilnih piškotkov tretjih strank za namen analiziranja prometa, piškotkov vezanih na namen oglaševanja in trženja ter piškotkov za spletno vedenjsko oglaševanje. Vabimo vas, da si preberete tudi naše splošne pogoje in varovanje zasebnosti.

Potrebni piškotki

Potrebni piškotki so pomembni za pravilno delovanje spletne trgovine, omogočajo nam učinkovito spletno stran ter omogočajo uporabo spletne nakupovalne košarice.

Skladno z veljavno zakonodajo, za uporabo tovrstnih piškotkov ni potrebno uporabnikovo izretno soglasje. Tehnično shranjevanje podatkov ali dostop do njih je dovoljeno izključno zaradi prenosa sporočila po elektronskem komunikacijskem omrežju, ali če je to nujno potrebno za zagotovitev storitve informacijske družbe, ki jo naročnik ali uporabnik izrecno zahtevata.

Ti piškotki ne zbirajo nobenih informacij, ki bi bile uporabljene v marketinške namene in si ne zapomnijo katere internetne strani ste obiskali.

Spletna stran uporablja sejne piškotke, da si spletno mesto zapomni uporabnikove vnose v spletne obrazce, nakupovalno košarico, piškotke za avtentikacijo uporabnika, ki so potrebni, da si spletno mesto uporabnika zapomni, potem, ko se je prijavil v storitev s svojim uporabniškim imenom in geslom, piškotke, ki so potrebni zaradi varnosti in zavarovanja, piškotke, ki omogočajo predvajanje multi-medijskih vsebin in so potrebni zato, da se predvaja video ali avdio vsebina na spletnem mestu, piškotke za prilagoditev nastavitev uporabnikovim željam, kot so nastavitve jezika ali način razvrščanja rezultatov/vsebine ter piškotke, ki so vezani na vtičnike (social media plug-in) družbenih omrežij in storitev: družbena omrežja omogočajo spletnim mestom, da v svojo vsebino integrirajo njihove produkte – tako lahko uporabniki delijo vsebine s svojimi prijatelji (različni gumbi, kot so všeč mi je, deli vsebino, priporoči …). Vtičniki uporabljajo piškotke, da lahko družbena omrežja identificirajo svoje člane, ko ti pridejo na spletno mesto z vtičnikom pri uporabnikih uporabnikih, ki so prijavljeni v družbeno omrežje in hkrati obiščejo tudi druga spletna mesta, ki vsebujejo vtičnike.

Seznam nujno potrebnih piškotkov:

SESSION_NAME : Hrani podatek o vsebini spletne košarice ter podatke uporabniškega računa (ime, priimek, zgodovino naročil ipd).

eucl_cookie_access : piškotek, ki hrani uporabnikove preference politike piškotkov

Funkcionalni piškotki

Funkcionalne piškotke lahko uporabnik poljubno aktivira ali izklopi, skladno z njegovimi preferencami vendar bo to pomenilo omejeno funkcionalnost spletne trgovine, saj bodo tako izklopljene določene funkcije. Zapomnijo si nastavitve za izboljšanje vašega obiska na naši spletni strani. Te podatke lahko preberemo, ko boste naslednjič obiskali našo stran

Šteje se, da uporabnik lahko izrazi svojo privolitev tudi z uporabo ustreznih nastavitev v brskalniku ali drugih aplikacijah. Privolitev uporabnika ali naročnika pomeni osebno privolitev v skladu z zakonom, ki ureja varstvo osebnih podatkov.

Seznam funkcionalnih piškotkov:

SESSION_NAME . ‚C_remember‘, SESSION_NAME . ‚B_remember‘, SESSION_NAME . ‚A_remember‘, SESSION_NAME . ‚P_remember‘ : omogočajo hranjenje uporabnikove nakupovalne izkušnje, dopuščajo pravilno preusmeritev po prijavi, shranijo nekatere parametre ponudbe, kot so seznam želja, posebne ponudbe ipd.

adv_campaignid, adv_campaignid_time : shrani podatek o članskem nivoju uporabnika

GreetingCookie : hrani podatek o uporabnikoven imenu za pozdrav ob prijavi

store_language : hrani podatek o uporabnikovih jezikovnih nastavitvah

partner_clickid, partner, partner_time : hrani statistiko uporabnikovih nakupov

RefererCookie : hrani uporabnikov URL naslov s katerega je obiskal našo spletno stran

Za več informacij o piškotkih in njihovem vplivu na vas in vaše brskanje po spletu obiščite spletno stran www.aboutcookies.org.

Kako upravljati in onemogočiti piškotke na osebnem računalniku

Lahko spremenite nastavitve brskalnika, tako da sprejmete ali zavrnete te piškotke. Načini nastavitev se razlikujejo od brskalnika do brskalnika, zato bi morali, za več informacij, na svojem brskalniku obiskati meni Pomoč

Piškotke lahko z določenimi nastavitvami brišemo, izključujemo oziroma jih pogojno uporabljamo. V osnovi so brskalniki nastavljeni tako, da piškotke sprejemajo, zavračajo pa nastavljanje piškotkov, ki ne izvirajo iz področja zapisanega v naslovni vrstici

Kako upravljati piškotke

Če želite omogočiti piškotke naše spletne strani, sledite spodnjim korakom.

Google Chrome

Kliknite »Orodja« na vrhu vašega brskalnika in izberite »Nastavitve«.

Kliknite »Prikaži dodatne nastavitve«, se pomaknite do razdelka »Zasebnost« in kliknite gumb »Nastavitve vsebine«.

Izberite »Dovoli nastavljanje lokalnih podatkov«.

Microsoft Internet Explorer 6.0, 7.0, 8.0, 9.0

Kliknite »Orodja« na vrhu vašega brskalnika in izberite »Internetne možnosti«, nato kliknite zavihek »Zasebnost«.

Preverite, da je raven vaše zasebnosti nastavljena na srednjo ali manj, kar bo omogočilo uporabo piškotkov v vašem brskalniku.

Nastavitev nad srednjo ravnijo bo onemogočila uporabo piškotkov.

Mozilla Firefox

Kliknite »Orodja« na vrhu vašega brskalnika in izberite »Možnosti«. >

Nato izberite ikono »Zasebnost«. >

Kliknite »Piškotki« in izberite možnost »Dovoli stranem, da ustvarijo piškote«.

Safari

Kliknite ikono zobnika na vrhu vašega brskalnika in izberite možnost »Nastavitve«.

Kliknite »Zasebnost«, nato označite možnost »Onemogoči uporabo piškotkov tretjih oseb in oglaševalnih piškotkov«.

Kliknite »Shrani«.

Kako upravljati piškotke na računalniku Mac

Če želite omogočiti piškotke naše spletne strani, sledite spodnjim korakom.

Microsoft Internet Explorer 5.0 na OSX

Kliknite »Explorer« na vrhu vašega brskalnika in izberite možnost »Nastavitve«.

Pomaknite se navzdol do »Piškotki« v razdelku »Prejete datoteke«.

Izberite možnost »Nikoli ne vprašaj«.

Safari na OSX

Kliknite »Safari« na vrhu vašega brskalnika in izberite možnost »Nastavitve«.

Kliknite »Zasebnost« in nato »Omogoči uporabo piškotkov«.

Izberite »Samo na obiskanih straneh«.

Mozilla in Netscape na OSX

Kliknite »Mozilla« ali »Netscape« na vrhu vašega brskalnika in izberite možnost »Nastavitve«.

Pomaknite se navzdol do »Piškotki« v razdelku »Zasebnost in varnost«.

Izberite »Dovoli piškotke samo za izvorno spletno stran«.

Opera

Kliknite »Meni« na vrhu vašega brskalnika in izberite »Nastavitve«.

Nato izberite »Možnosti« in zavihek »Napredno«.

Pravice uporabnika

Visus d.o.o. zagotavlja uresničevanje vseh vaših pravic, ki vam pripadajo v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov.

Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, lahko kadarkoli zahteva, da mu Visus d.o.o.:

potrdi, ali se podatki v zvezi z njim obdelujejo ali ne,

omogoči dostop do osebnih podatkov (tj. vpogled ter njihovo prepisovanje ali kopiranje),

poda informacije v zvezi z obdelavo teh podatkov (npr. o namenu obdelave, vrsti osebnih podatkov, uporabnikih, katerim so jim bili ali jim bodo posredovani osebni podatki, predvidenem obdobju hrambe podatkov, o tehničnih in organizacijskih ukrepih za varovanje podatkov, idr.),

omogoči popravek netočnih osebnih podatkov v zvezi z njim in mu omogoči dopolnitev nepopolnih osebnih podatkov,

omogoči pravico do izbrisa osebnih podatkov (t.i. pravica do pozabe),

omogoči pravico do omejitve obdelave,

omogoči pravico do ugovora obdelavi, če obdelava podatkov temelji na zakonitem interesu upravljavca, vključno z oblikovanjem profilov,

omogoči pravico do prenosljivosti podatkov in mu posreduje podatke v splošno uporabljeni in strojno berljivi obliki ali jih neposredno posreduje drugemu upravljavcu,

omogoči pravico do preklica privolitve, kadar se osebnih podatki obdelujejo na podlagi privolitve, pri čemer preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave podatkov, ki se je izvajala do njenega preklica

poda dodatne informacije o njegovi pravici do pritožbe pri pristojnem nadzornem organu.

Prav tako bo podjetje posamezniku na njegovo zahtevo v skladu z veljavno zakonodajo podalo tudi druge informacije v zvezi z njegovimi osebnimi podatki, ki jih obdeluje.

Podjetje se zavezuje, da bo na zahteve posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, odgovorilo brez nepotrebnega odlašanja, najkasneje pa v zakonsko predpisanih rokih.

Postopek uveljavljanja pravic

Seznanjen sem, da lahko vse zgoraj navedene zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, naslovim v pisni obliki na upravljavca, in sicer na e-naslov info@zasciten.si

Seznanjen sem, da lahko upravljavec za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki od mene zahteva dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrne le v primeru, da dokaže, da me ne more zanesljivo identificirati.

Seznanjen sem, da mora upravljavec na mojo zahtevo, s katero uveljavljam svoje pravice v zvezi z zgoraj navedenimi osebnimi podatki, odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema zahteve.

Način varstva vaših podatkov

Visus d.o.o. se zavezuje varovati podatke osebne podatke, ki nam jih posredujete z uporabo naše spletne strani. Visus d.o.o. bo storil vse, da osebne podatke zaščiti pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami.

Osebne podatke hranimo v računalniški obliki. Naši računalniški sistemi so zaščiteni s tehničnimi in organizacijskimi ukrepi, ki preprečujejo nenamerno ali nezakonito uničenje, izgubo, spremembo ter nepooblaščeno razkritje ali dostop do vaših osebnih podatkov.

Dostop do podatkov imajo samo pooblaščene osebe.

Podatki se shranijo in zbirajo do preklica s strani uporabnika. Uporabnik lahko zahteva izbris podatkov s sporočilom na info@zasciten.si .

Omejitev odgovornosti

Za zagotavljanje kakovosti storitev se ponudnik trudi zagotavljati pravilnost in ažurnost podatkov na spletni strani zasciten.si. Vseeno obstaja možnost napak pri vnosu podatkov, spremembi lastnosti artikla ali pri roku dostave. V tem primeru imajo uporabniki možnost, da odstopijo od pogodbe (naročila) ali izberejo zamenjavo artikla.

Uporabniki imajo možnost na spletni strani zasciten.si objaviti komentar, ki pa ne sme biti nestrpen, žaljiv in zavajajoč. Ponudnik se v tem primeru omejuje od vseh odgovornosti in ima pravico neprimerne komentarje izbrisati.

Za zagotavljanje kakovosti storitev in varnosti z nakupom zagotavljate in jamčite ponudniku pravilnost vaših podatkov. Kupcu svetujemo, da uporablja proizvod v skladu z navodili in priporočili proizvajalca. Kupec se z nakupom strinja, da uporablja proizvod na lastno odgovornost in, da je seznanjen s pravilnim rokovanjem.

Vsebina objavljena na spletni strani je zagotovljena s strani ponudnika, kot informativna storitev. Informacije dostopne na spletni strani so le splošne informacije in so namenjene informiranju.

Pritožbe in spori

Visus d.o.o. (Zasciten.si) se trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb. V primeru kakršnihkoli težav se kupec lahko obrne na ponudnika storitve (Visus d.o.o.) preko telefonske številke 05 99 33 993 ali preko elektronske pošte na info@zasciten.si. Pritožba se odda preko elektronske pošte na info@zasciten.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupne narave. Visus d.o.o. se zaveda, da je reševanje potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Visus d.o.o. si prizadeva za reševanje sporov izvensodno oziroma da se spori rešijo sporazumno.

IZVENSODNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV

V skladu s splošnimi pogoji, Visus d.o.o. ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov, kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga zasebni uporabnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Visus d.o.o. kot ponudnik, ki se ukvarja s spletno prodajo, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo na elektronski povezavi http://ec.europa.eu/odr Ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov ter Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov.

Potek Nakupa

povzetek košarice: Prikazan je seznam vseh izdelkov, ki jih kupec izbere. z vnesenimi podatki in s količinami.

prijava: V tem delu se mora uporabnik prijaviti. če pa nakupuje prvič pa pred tem še registrirati. vnos naslovov za dostavo: Izberite naslov za račun oziroma naslov za dostavo,

način dostave: Uporabnik si izbere način dostave, ta je lahko preko Pošte Slovenije ali pa na Sedežu podjetja v Visus d.o.o..

plačilo in zaključek naročila: V tem razdelku si uporabnik izbere način plačila. Preko povzetja, z bančnim nakazilom, kreditno kartico ali preko Paypal računa.